گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی ایران
دریافت جایزه پزشک ممتاز بین المللی از انجمن اروپایی غدد اطفال توسط پرفسور مریم رزاقی آذر
خانم دکتر مریم رزاقی آذر فوق تخصص غدد درون ریز کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درشصت و یکمین کنگره انجمن اروپائی غدد کودکان که در شهر لاهه در کشور هلند تشکیل شده بود ، جایزه برجسته ترین پزشک بین المللی 2023 را دریافت کردند.
خانم دکتر مریم رزاقی آذر فوق تخصص غدد درون ریز کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درشصت و یکمین کنگره انجمن اروپائی غدد کودکان که در شهر لاهه در کشور هلند تشکیل شده بود ، جایزه برجسته ترین پزشک بین المللی 2023 را دریافت کردند.
,ESPE International Outstanding Clinician Award 2023
بنابر اظهار انجمن ، این جایزه با تشخیص یک عمر خدمات ارزنده در درمان بیماران و تدریس و آموزش در زمینه غدد درون ریز کودکان به ایشان اعطا شد.
برای گرفتن این جایزه حتماً باید به وسیله سه تن از اعضای انجمن که همه از استادان برجسته این رشته در اروپا هستند معرفی نامه یا nomination وجود داشته باشد که استادانی ممتاز ایشان را معرفی کردند. و با بررسی CV یا بیوگرافی کاری ایشان رأی به انتخابشان دادند.
تاریخچه انجمن اروپائی غدد درون ریز کودکان European Society for Pediatric Endocrinology (ESPE) بدین قرار است.
در سال 1962 یعنی 61 سال پیش پروفسور آندریا پرادر که از دانشمندان بنام رشته غدد درون ریز کودکان در اروپا بود بعد از یک کنگره در ژنو 26 متخصص کودکان را که علاقه به کار در زمینه غدد داشتند به یک جلسه دعوت می کند و یک گروه غدد کودکان تشکیل می دهد که بعد به انجمن اروپائی غدد کودکان تبدیل می شود. کنگره انجمن اروپایی غدد اطفال بطور رسمی در سال 1965 یعنی 3 سال بعد در کپنهاگ تشکیل می شود. در حال حاضرESPE یکی از بزرگترین جامعه علمی غدد کودکان است که 1200 عضو در 91 کشور دارد و در کنگره سالانه آن که هر سال در یک کشور تشکیل می شود بیش از 3500 نفر شرکت می کنند. این انجمن از طرف کمیسیون اروپا به عنوان نهاد مسئول سازماندهی و نظارت بر آموزش غدد درون ریز کودکان تعیین شده است. هدف این انجمن بالا بردن و گسترش دانش در زمینه غدد درون ریز کودکان است. در هر کنگره 4 جایزه مختلف به افراد واجد شرایط داده می شود که هر کدام فقط به یک نفر تعلق می گیرد.
خانم دکتر رزاقی آذر اولین عضو غیر اروپائی این انجمن است که از سال 1994 به عضویت انجمن در آمده اند. در ابتدا عضویت ایشان بدنبال ارائه سالانه مقالات تحقیقاتی صورت گرفت ولی بعضی از اعضای انجمن با ادعای اینکه ایران جزو اروپا نیست و نباید عضو غیر اروپائی در انجمن باشد با عضویت ایشان مخالفت کردند. سال بعد اعضای انجمن با تغییر شرایط انجمن با اکثریت آراء عضویت ایشان را مورد قبول قرار دادند.
خانم دکتر مریم رزاقی آذر سابقه 38 سال کار در دانشگاه علوم پزشکی ایران را دارند که از مرداد 1398 به افتخار بازنشستگی نائل شده اند. وقتی شروع به کار کردند فقط سه فوق تخصص غدد اطفال در ایران وجود داشت. بخش غدد را در بیمارستان حضرت علی اصغر و درمانگاه غدد اطفال را در انستیتو غدد و متابولیسم بنیان گزاری کردند. به 8500 دانشجوی پزشکی در رده های مختلف درس دادند. برای رشته های پزشکی، بیوشیمی، علوم آزمایشگاهی هم مطالب غدد درون ریز را در دانشگاه های مختلف مثل دانشگاه تهران، تربیت مدرس، بهزیستی و دانشگاه ها دربعضی از شهرهای ایران دعوت شده وتدریس کرده اند . بخش بیمارستان حضرت علی اصغر را برای گرفتن فلوی فوق تخصص مورد تأیید وزارت بهداشت قرار دادند و 34 پزشک فوق تخصص تربیت کردند و از طرف وزارت بهداشت مأمور برای تأیید بخش ها در تهران و شهرهای مختلف شدند که با تأیید مراکز دیگر در حال حاضر بیش از 150 پزشک فوق تخصص که بسیاری از آنها استاد دانشگاه هستند در شهرهای مختلف مشغول به کار می باشند. 146 مقاله که 121 عدد آنها انگلیسی است در مجلات معتبر پزشکی چاپ کرده اند. در 19 کتاب مقاله نوشته اند و بر مطالب 13 کتاب نظارت داشته اند. در 75 پایان نامه پزشکی و 5 پایان نامه در رشته های دیگر مثل ژنتیک و بیوشیمی وغیره استاد راهنما بوده اند. سه کشف در تشخیص و درمان بیماری های نادر دارند اولین مورد بیماری بود که به اغما می رفت و در هفته دوبار با همودیالیز به هوش می آمد. فرزند دیگر خانواده از این بیماری فوت کرده بود. با بررسی های بسیار نه تنها علت بیماری که تجمع متانول در بدن بود مشخص شد بلکه درمان مناسبی برای او شروع گردید و برای اولین بار در دنیا گزارش شد. بیماری دیگر سه خواهر و برادر از یک خانواده بودند که مبتلا به Apparent mineralocorticoid excess بودند که فقط 7 بیمار در دنیا گزارش شده بود و همه فوت کرده بودند با تلاش ایشان علت بیماریشان کشف شد و تحت درمان قرار گرفتند. مورد دیگر کشف یک درمان آسان و ارزان قیمت برای بیماری نادر مقاومت به هورمون رشد بود که درمان موجود آن بسیار گرانقیمت و با تزریق دوبار در روز بود و این درمان ثبت اختراع گردید.
گروه کودکان ضمن تبریک به این استاد فرزانه برای ایشان آرزوی سلامتی و شادکامی را آرزومند است.
کامنت